Efterbilder (efter snart 7 månader)

Först en påminnelse om hur min mage såg ut innan:

before

Och så här som den är idag:

252703-10

Jag har inte retuscherat bilden. Det är lite skuggningar på vänstra sidan.. De små "plopparna" på höfterna är s k hundöron.. De kan vara större och är slutskarven där snittet börjar. Läkaren har sagt att kroppen kommer att ta hand om det mesta. Känner jag att det skulle bli störigt så kan man med lokalbedövning avlägsna den överblivna huden och få ett stygn eller kanske bara bli tejpad. Det ingår i den summan jag betalat för från början och jag fick ringa när som helst! Men han tyckte jag skulle ge det ett år.

Här kommer några till bilder i färg och några i lite mer närbild.. Ärret som blev vid naveln har väl blivit så bra som det kan bli.. där är dert svårt att tejpa. Jag brukar stryka på ärrsalva då och då, men glömmer det. Det långa ärret tejpar jag förutom någon vecka då jag brukar vila från tejp.

252703-15

Ärret är rödast i mitten och ljusare mot höfterna. Varför vet jag inte. Jag hade ju en del problem innan med att det inte ville läka ihop med detsamma. Kanske är det därför..

252703-14


252703-13

Ibland sticker det till inne i magen.. som en tråd som dras åt ungefär. Gissar att det är nerver som inte är färdiga med att hitta till sin avskurna ände.. Magmusklerna är stenhårda och det känns inte som att jag behöver träna dom, men - det kommer säkert en dag när de behöver det. En bekant till Jonas har gjort en likadan operation fast i landstingets regi. Där sa man att hon inte skulle träna magen på ett år. Jag har ingen aning och just nu tränar jag inte så jag tänker inte ta reda på det förrän jag på allvar känner att jag ska träna magen.

Känseln är fortfarande borta under naveln och fram till snittet på en handflatas område ungefär... och det känns spänt och stramt att ligga på mage. Men jag gör det ändå!

Och jag är fortfarande nöjd! : )

Kommentarer
Postat av: Zhelda

Åhhhh.... SÅ fin du är!!!

God Jul på dig och hälsa Jonas.

2007-12-24 @ 11:09:00
Postat av: Felicia

Så snygg din mage är!!!
Hoppas jag ser ut så sen jag med=)
Tack för lånet av gördelen, den är sjukt bra!!!

KRAM!

2007-12-26 @ 11:53:07
Postat av: Ellie

Hej.
Underbart att läsa din blogg innan tiden för min bukplastik.
Underbart att du delar med dig av din historia!
Hur mkt vägde det som kirurgen tog bort?
Ska träffa samma kirurg som du hade, om 14 dgr, ser jag mkt fram emot och jag ska säga att jag läst din underbara blogg.
Kram Ellie

2008-01-16 @ 23:13:54
Postat av: Christina

Hej,

Helt ovärderligt att läsa din historia, jag är på min dag 13 idag, och jag lusläser dina erfarenheter och upplevelser.

Även om allt inte är samma, så är det betydelsefullt att se hur du hade det, och framför allt hur det blev, Du ser ju jättebra ut!!! Vad roligt!!!!!

Sen gillar jag att du tar det så lugnt när läkningen strular, jag har också en en bit som krånglar, men höll på att knäckas, tänk man klarar operationen, man klarar smärtan, men när det inte läker, då blev jag darrig i benen ;-)

Så till min fråga, du skrev i början om ditt ursprungs-BMI och att du gått ner en del i vikt innann, Men vad var ditt midjemått och navelmått precis innan operation, och vad är det nu? Jag tycker det är så enormt stor skillnad, klart imponerande. Och hur lång tid tog det innan du kunde ha dina vanliga kläder?

Kram till dig och stort tack!!!!

2008-03-01 @ 10:04:58
Postat av: paula

schyssta bilder ,,, har en bukplastik inplanerad men måste gå ner i vilt
först

2008-03-14 @ 23:07:28
Postat av: Anonym

schyssta bilder ,,, har en bukplastik inplanerad men måste gå ner i vilt
först

2008-03-14 @ 23:08:18
Postat av: Babymyz

Ja du,jag sitter i samma bås och skulle vilja göra det samma,har varit inne på akademiska många ggr,och har nu tagit kontakt med vårdentralen,men dom tycker att jag ska försöka äta rätt o börja göra sittups med boll,då ska min hängmage försvinna samtidigt som jag går ner i vikt..

Akademiska har ju fond att söka,gjorde det för ca 4 år sen,men fick bakslag:( vet inte hur jag ska gå till väga..Ta lån för allt vill man ju inte heller..

2008-12-28 @ 23:47:04
URL: http://www.metrobloggen.se/marilouise

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0