Mitt återbesök

Jag har ju glömt att jag skulle berätta om återbesöket. Det gick så smidigt så!

Besöket var kort, Johan frågade hur jag mådde, om allt kändes bra. Jag berättade om känselbortfallet och han sa att de flesta får ett kvarstående känselbortfall, men att känseln ändå sakta men säkert återvänder, men kanske inte riktigt helt. För mig är det inget problem då jag redan innan inte hade känsel i ett litet bikinisnitt sen 18-årsåldern.

Visade min navel och ärret som blivit där av den lilla infektionen. Han sa att det kommer att blekna med tiden men att det kommer att synas lite.. ja.. ? vad ska man göra åt det? Inget att pipa över tycker jag.

Sen sa han något som fastnade: Är du nöjd med resultatet? "ja, sa jag - jag är jättenöjd" Vad bra! , för jag är nämligen väldigt nöjd själv!

Och då slog det mig att det faktiskt inte bara är jag som har behållning av resultatet. Det blir ju även han, Johan, som har opererat mig, som känner tillfredsställelse i sitt jobb och tänker "fan, vad jag är bra"!

Har inte tänkt så innan men det är ju självklart nu när jag förstod det. Lite coolt, tycker jag!

Han tog 3 bilder, precis som före operationen, tackade för sig och bad mig återkomma om jag undrade över något! Jag tipsade om min blogg också!

Och jag har varit på minisemester och även solat i bikini, som jag inte gjort på många år! Det var en mysig upplevelse!

Jag är som sagt nöjd med min mage och hoppas så förbli!

All for now/ e

Svar till Eva: Magen lite tjockare efter operationen

Jag tyckte nog inte att magen blev tjockare... men spänt och svullet var det. I och med att jag inte kunde stå rak och inte stod upp mer än i duschen så kollade jag inte så noga men för mig upplevdes det helt platt när jag tittade i spegeln. Det är mer nu när svullnaden är borta som jag i så fall upplever att magen är mer mjuk, mer som en riktig mage. Man kan inte ha en järnplatta till mage, det skulle sett konstigt ut.

Däremot blev det enormt svullet under snittet och nedanför gördeln, d v s venusberget och underlivet. Det var ganska smärtsamt men jag var beredd på det och visste ju att det skulle gå över.

Jag tror det där är individuellt. Både hur operationen gjorts och exakt var man varit och "rotat". Men spänt och stramt känns det i alla fall den första tiden. Och min kille samt sköterskan sa att det var svullet, men jag upplevde det mer som spänningar.

Min "mage" som togs bort var ju väldigt hängig och den var ju borta och det är nog den jag mest fokuserade på..

Men hur som helst - även om det är svullet så kommer det att försvinna - men det tar tid.

Så - tid och tålamod är det som gäller!

Hälsningar
E

RSS 2.0