Svar till Ledsen

Hej lilla Ledsen! Det var inte alls kul att läsa hur du känner och varit med om. Det kan såklart alltid uppstå komplikationer när man blir opererad, men att dina bröstvårtor skulle bli ändrade i utseende eller att vårtgårdan får stora skillnader tycker jag låter som något som inte har med läkning att göra.

Själv så är min ena bröstvårta inte centrerad i vårtgården.. men jag känner mig nöjd ändå. Så länge de är centrerade vågrätt med varandra så är jag nöjd. Hundöronen och de lite indragna ärren som blivit på motsatta sidorna (i mitten) ska jag få fixat sen om jag vill.

Jag är ju ingen fackman, men jag tycker absolut att du ska klaga på detta och höra dig för hos en privat kirurg hur länge man måste vänta för att få det fixat. Ofta tar de ca 500 kr för ett konsultationsbesök och det kan det vara värt kanske? Det är ändå kirurger som ENBART opererar bröst mindre, större, bukplastik, näsor o s v..  Säger de att man kan göra det före ett år, så ska du genast återkoppla till sjukhuset och klaga. Här måste du stå på dig och om det varit jag som råkat ut för det här, hade jag nog (med min erfarenhet som jag har nu) krävt att de kopplade in en mer erfaren kirurg. Jag hoppas du orkar vara stark och kräver att du ska se fin ut. Väldigt väldigt tråkigt att din läkare uppträdde nonchalant. Om nåt tillfälle som han skulle vara ödmjuk och lyhörd så är  väl vid ett sånt här läge? DET klagomålet på hans bemötande gentemot dig är inget du ska vänta med! Det är bara att ringa och klaga, samt skriva !! Allt läggs till handlingarna och är viktigt för vårdpesonalen att veta om.

Sen undrar jag lite mer: Har du inte dina ärr tejpade? Eller skaver det ändå när du sover? Jag är rekommenderad att tejpa mina ärr i 6 månader. Just nu har jag haft ett uppehåll i ca en vecka p g a att tejpen irriterat huden lite, men igår åkte tejpen på igen.

Du får gärna skriva mer och berätta hur det går, och vill du hellre maila mig direkt är adressen pyret_hbg@hotmail.com. Då kommer din text inte med här på bloggen. Så länge du är anonym här är din historia en tillgång för alla som läser, och framöver kommer de ju även att få läsa hur det löste sig!

Jag ser ljust på ditt problem. Det GÅR att fixa och få det mycket snyggare och jämnare. Frågan är bara när och vem som ska göra det. Det kan bli så att i värsta fall får du betala en privat plastikkirurg om inte Landstinget kan hjälpa dig. Det allra bästa är om Landstinget inser att de inte är tillräckligt kunniga och betalar då en privat kirurg att utföra korrigeringen. Men som sagt, det gäller att du är väldigt bestämd och står på dig, ta reda på vilka rättigheter du har och ring runt och fråga.

Kunskap ger kraft !

kram
e


Tejp-paus! Nya bilder - 3 månader efter operationen - Äntligen lite hängbröst!

Nu är det snart 3 månader sen  jag opererade mig och allt funkar fint. Brösten har börjat hänga lite mer och det är väl enda gången i sitt liv man blivit glad av det! Meningen är ju att brösten ska trilla ner lite och få en naturlig form, inte stå rakt ut.

Jag har gjort en tejp-paus här nu på ett par dagar. Det kliade som myror överallt och jag tänkte att innan jag kliar sönder någonstans så är det bättre jag är utan tejp någon vecka. Detta har sköterskan Lotta sagt till mig innan att det är ok att göra.

Nu har jag ju haft chans ett par dagar att betrakta brösten i sin mer naturliga stil och det är ite blandade känslor ändå. Jag ser ju ojämnheter såsom att ena bröstvårtan inte är i mitten av vårtgården.. men centrerad i förhållande till den andra bröstvårtan.. med andra ord skulle det ev kunna se lite snett ut om jag ställer upp i en vit wet t-shirt-tävling.. men i så fall - what the hell.. eller?

Sen har de kanske lite olika form.. är inte helt rund/ovala som jag vill utan lite mer åt fyrkantiga hållet men.. men.. jag ÄR nöjd och jag är totalt medveten om att detta inte var en skönhetsoperation. Jag noterar det, men grubblar alltså inte över det. Sen får man även säga till sig själv: De var inte jämna i sin form och utseende innan, så varför skulle de vara det nu? Jag är inte tecknad.. jag är ju en vanlig människa :)

Ärren är just nu illröda och det kanske man kan tycka är konstigt när de var blekare innan. Men som tur är vet jag att ärren skiftar färg under läkningsprocessen som pågår under minst ett år (tror jag). De blir lila, ljusa, röda igen, bleka.. lila igen o s v.. Jag vet inte exakt vem som sa det men det var en sjukvårdsutbildad person i alla fall, att ärren har olika stadier.

Jag upplevde detta när jag läkte efter min bukplastik, så det blev ingen överraskning.

Här är lite bilder :
Här ser man de så kallade "hundöron" som bildas där snittet slutar på utsidorna. Detta är ett litet och har jag tur, så kommer det att gå inåt och bli jämnt och fint utan någon korrigering. Buktar det ut och stör mig så får jag det fixat av min kirurg utan kostnad och under lokalbedövning.

Svar till Jenny: Vätskande snitt

Var inte orolig, du gör helt rätt! Lufta så mycket du kan nu och tejpa inte förrän snittet läkt ihop helt. Det kan ta några veckor men ha tålamod. Det kanske kan bli så att den biten får något bredare ärrbildning än det övriga ärret, men när det bleknar så ser man ändå inte det.

Jag har inte haft några problem med detta denna gången, men när jag gjorde min bukplastik så fick jag exakt så som du beskriver. Jag var såklart livrädd och trodde hela magen skulle spricka upp, men det är bara att avvakta så läker det.

Roligt att du uppskattar bloggen!

Lycka till och kämpa på!
/e

Svar till Anonym: Var gjorde jag min bröstförminskning..?

Jo.. den är utförd i privat regi på Citadellkliniken i Landskrona av Dr Johan Nordquist där jag även gjorde min bukplastik 2007.

Jag litar på honom och hans personal till 110 %. Nu kommer jag inte att göra några fler sådana här operationer eftersom jag är nöjd, men jag hade valt honom igen om jag hade haft behovet.

Hälsningar
e

Svar till Stefan: känsel

Det är lite ovanligt med män som läser och ännu mer kommenterar i min blogg. Därför kände jag att han skulle lyftas fram lite.

Stefan skrev en kommentar:

Jag är egentligen emot kvinnor som opererar sina bröst men efter ha sett dina bröst på bild blir man häpen vad fina de blev. Det togs bort mycket av vårtgårdorna på dina bröst. Har du känsel i vårtgårdorna nu? Jag har en tjejkompis som har gjort bröstlyft och förminskning av sina bröst. Det togs bort 500 gr på varje bröst. Hur mycke tog du bort på dina? Vill ha kontakt med framöver. Hej


Jag svarar:

Hej, tack och kul att du kan se varje "fall" som ett och inte generalisera för att din åsikt är att du egentligen är emot operationer av bröst. Jag har försökt vara tydlig med att det verkligen inte är en skönhetsoperation i vanlig bemärkelse utan faktiskt ett ingrepp som ska göra det lättare för mig, smärtlindring i axlar och att kunna välja vilka kläder jag vill. Men även den mentala biten att bli sedd som en människa inte "hon med stora bröst".

Att de förminskar vårtgårdarna görs dels för proportionen men även försvinner en bit av att sy fast den på ett nytt ställe. Jag har känsel i båda bröstvårtorna och vårtgårdarna  men i det ena bröstet väldigt lite. Det är något jag var medveten om att risken fanns. Jag hoppas att känseln återvänder, men om den inte gör det så vet min man vilket bröst som har bäst känsel kring vårtgården och bröstvårtan..*skrattar*

Det togs bort ca 320 gr på varje bröst. Jag hade E-kupa och har nu en liten D-kupa. Jag har inte köpt någon ny "riktig" bh ännu eftersom jag fortfarande kör med min läknings-bh, men jag gissar att det kan bli D ändå. Jag är fullt nöjd!

/e

9 veckor efter operationen - bilder

Jag har kommit på en ovana... att gå utan bh. Det är sån frihet så det finns inte!! Men självklart bara ibland, precis som Lotta sa.

Jag har liksom bara sportbh och den syns lite väl mycket under vissa u och v-ringade klänningar t ex.. Jag har även haft en båg-bh några gånger men där får jag faktiskt lite ömmande känsla i snitten när dagen är slut. Men jag tycker den "formar" brösten bättre.

Jag har ställt fråga om både hundöron och för snäva ändar på snitt och Lotta på Citadellkliniken svarade att det justerar man senare med lokalbedövning och ingår i det priset man betalade för operationen.

Är det inte bara bäst?

profil vänsterProfil högervänsterhöger

RSS 2.0