8 veckor - är det klart nu?

Jaha... nu har det gått de där 8 veckorna som kändes som en evighet... Men om jag tänker lite så har det ju varit kämpigt emellanåt, men mest de första 3 veckorna, att leva med smärta dygnet runt. Men vet man att det bara är tillfälligt så får man stå ut.

Nu ska jag erkänna en sak och jag vill inte att någon som gör nåt liknande tar efter mig! Men jag har fuskat lite den senaste veckan..Det började med att jag köpte ett par vita byxor och provade dessa en eftermiddag /kväll utan någon gördel bara för att få ha nåt nytt på mig och eftersom de var vita så syns ju min byxgördel igenom så det var så det började.

Sen har jag haft gördeln mindre och mindre och tänkt: det är ju inte en magisk gräns efter exakt 8 veckor som allt blir bra. Känns det bra så är det bra.

Det känns bra. Ibland sticker det lite i magen..känns trött och jag vill sjunka in i min kutryggighet, men jag får tänka hela tiden att jag ska sträcka på mig.

Upptäckte häromdagen att det kommit ett nytt sår under tejpen..alltså att ärret på ett nytt ställe har öppnat sig lite och vätskat sig. Blev rejält besviken och fick mina ryck om att hela kroppen skulle ruttna i någon slags sjukhussjukan eller liknande, men Jonas lugnade mig och sa att "det kommer att bli bra, jag lovar" Så... då blir det ju det! Jag är expert inom ett område: att förstora allting.

Har inte tejpat på de två ställena där det är lite sårigt och genast torkar det upp och blir små skorpor. Nu ska jag vänta tills skorporna är helt borta innan jag tejpar igen. Det lär ta några veckor gissar jag. Resten tejpas flitigt. Svullnaden börjar alltmer försvinna och i takt med det blir magen mjukare och mer som en vanlig mage. Det blir fluffigt när man sitter hopböjd. Är tacksam för det, för annars hade det sett ganska onaturligt ut med tanke på att inte allt annat på kroppen är stramt och spänt.

Det spänner och stramar fortfarande och jag kan precis i dagarna ligga på mage utan att det är alltför obehagligt. Känselbortfallet är kvar. Jag har vant mig nästan helt.

Nästa vecka ska jag ta lite bilder och sen kommer jag förmodligen att skriva ca en gång i månaden. Gissar att det kommer att ta ett tag innan det känns HELT normalt..

Trevlig sommar till er som läser min blogg fortfarande...!

/e

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0