Svar till Monica - smärtan.. outhärdlig?... NÄÄÄÄÄ!!!

Hej och tack för ditt inlägg Monica!

Smärtan är intensiv, jag förberedde mig på den som det var när jag opererade bort en cysta på äggstocken när jag var 18 år. Då fick jag ett litet bikinisnitt och jag kände mig mörbultad ett tag. Ja, jag tycker det gjorde jätteont och ganska länge men aldrig att jag tänkte "fan.. det här är det inte värt" Inte en enda gång tänkte jag så.. faktiskt. Det är värt varenda minut av smärta och varenda krona om man ska betala för det!

Om jag hade haft en 8-månaders bebis så hade jag inte tagit hand om honom ensam efter en vecka.. Du måste ha hjälp där ganska länge anser jag. Mest för att du inte får bära. Jag hade inte velat riskera läkningen. Men jag är ingen doktor och ingen expert, men så hade jag resonerat, med min erfarenhet. Eftersom man blir sjukskriven minst 2 v, så anser jag inte att du ska gå hemma med en sån liten ensam. Att umgås och finnas för barnet givetvis, men med vänner och släkt så måste du hitta en lösning åtminstone de första två veckorna.. och under den tiden lära din son att inte bli buren hela tiden.. om han nu är van vid det ! Du bör fråga din läkare vad han anser. Jag bar ingenting på 8 veckor. Men det var JAG det..

Gördeln syns lite grand om du har tighta kläder.. den sitter ganska hårt och gör att det "bullar" ut ovanför och under.. Lite lösa kläder och jogging är ju att rekommendera en tid. Svullnaden syns inte, den packas in i gördeln, var så säker : )!

Lycka till nu! Och hoppas att jag inte skrämt dig! Du kanske tycker det är en baggis! Vem vet?
/E


Svar till Erika: När kan man mysa och gosa?

Hmmm... det var rätt! Det har jag inte skrivit om, men jag minns det! Och vi hade sex efter ca 2 v tror jag.. men väldigt försiktigt eftersom man är öm i såret som går över hela magen..  Och det är ju ingenting som är opererat inuti, så det är bara köra på när lusten faller på!! Man anpassar sig efter vad som känns bra.

Svar till Malin - När kan man gå rakt?

Hej, det där med att gå rakt.. hmm..ja.. jag tror det är väldigt olika från person till person. Det beror på mycket saker, t ex:

- hur mycket som opererades bort
- hur stramt kirurgen dragit skinnet nedåt
- hur tränad/otränad du var före operationen

För mig tog det rätt lång tid, måste jag säga.. efter ca 2,5 vecka började jag ju jobba, men redan då hade jag hittat en hopsjunken stil som var skön och den intog jag ofta tyvärr. Jag fick anstränga mig och tänka varje sekund som jag skulle vara rak i ryggen.

Jag var otränad före min operation och hade inte så bra muskelmassa. Det gjorde säkert sitt. Jag tror också att min kirurg spände åt rejält och det är jag glad för idag. Att stå upprätt gör jag nu, men gillar att sjunka ihop ibland, bara för att det är skönt. Reser jag mig så klänner jag att det stramar, men jag har sedan länge kunnat ligga på mage och efter 4-5 månader vet jag att jag kunde ligga på mage på golvet och sträcka upp överkroppen från golvet. MEN - det stramar och det verkar som det fortsätter strama och kännas lite konstigt samtidig, eftersom man inte har känsel över hela magen. Jag tycker inte det är obehagligt, det är bara en bra känsla och jag blir ofta påmind varje dag om min nya fina mage som jag är väldigt glad över och tacksam för att jag har!

Så kämpa på, det blir lite lite bättre dag för dag!

Hälsningar
/e

Svullnad - svar till "Anonym"

Hej du tjejen,

Jag tror det är individuellt med svullnad beroende på var man opererar sig samt hur stort ingreppet är. Det var svullen mycket längre än jag trodde och det ser jag nu på mina bilder. Man ska inte räkna med ett slutgiltigt resultat förrän efter 6 månader har jag hört. Vet ej om det stämmer för alla, men man kan nog säga det i mitt fall åtminstone.

Som sagt, det är säkert olika men svullnaden avtar långsamt och det enda man kan se det på, är att ta foton från samma vinkel och avstånd med jämna mellanrum så ser man förändringen bättre!

Lycka till!
/e

Snart så...

...är det ett helt år sen jag opererade mig. Bara 10 dagar kvar. Då kommer lite bilder igen..
Allt är bra. Ingen känsel och ingen träningsvärk när man gör situps.. :) Bra eller dålig? Ingen aning.

Ses om 10 dagar!!

image18

RSS 2.0