6 veckor (+2dagar) - lite bilder utan tejp

Stressigt blir det på morgonen när man ska duscha och fotografera och tejpa sig, sminka sig, koka ägg och göra frukost. Men.. allt går ju. Man får tänka som Di Leva - att inte ha någon klocka.. att tid är ett påhitt.

Nåja, här kommer några bilder från i morse. I dag var  det strålande sol hemma så bilderna är ju gula nästan! Men min spontana reaktion när jag tog av tejpen var att ärren såg blekare ut än för 2 veckor sen, men på bilderna kanske ni inte ser skillnaden. Jag hittade också några stygn som stack ut kring vårtgården. Jag gjorde som sköterska sa nämligen att helt enkelt ta en pincett och dra ut det. Jag trodde jag skulle få dra ordentligt men det satt jättelöst och lossnade så fort jag började dra. Det kändes absolut ingenting.

Jag har också sett att det blivit s k hundöron i ändarna av det undre ärret på utsidan. Hundöron kallas det när den lilla änden på ärret buktar ut lite och kan om det blir mycket likna ett litet hundöra (kanske?). Jag fick små sådana på höfterna när jag gjorde min bukplastik och de är fixade nu i samband med bröstförminskningen. Läkaren snörpte in dom och jag fick något stygn där, som jag så duktigt tejpar.

Jag gissar att om de syns om ett till två år så kan man helt enkelt fixa det lätt hos kliniken. Jag tänker: hellre att det buktar ut lite än att det är åtdraget för hårt, för det är nog inte lika lätt att ordna.

Jag har skrivit innan att jag tycker det är snävt med ärret på min högra insida (mot mitten), alltså det som går under bröstet. Det ser ut som det går lite inåt. Man får avvakta. Det ändrar sig hela tiden.

Här kommer dagens "outfit" i den här bloggen ! :)


När kan man börja träna?

..frågade ett litet hjärta...

Ja.. sköterskan som jag har kontakt med sa att man inte skulle bära tunga saker som t ex. fylld läskback, hänga gardiner och putsa fönster, hoppa och springa eller styrketräna armarna de första 4 veckorna. Men så fort man vill kan man alltid promenera. Det kan man göra efter någon dag eller två. I sin egen takt.

Nu har det ju gått 6 veckor för mig och jag har inte börjat träna, varken innan operationen eller nu *haha* (egentligen inte alls kul) så jag har svårt att säga OM jag hade kunnat det nu, men jag tror jag hade provat i alla fall. Alltså - jag har tränat lite innan, men inte så regelbundet att jag ska skriva att jag "brukar träna".

Om jag spänner bröstmusklerna nu, så som man gör om man kör bröstpress eller med hantlar (och bär tunga saker) så gör det inte ont längre i alla fall. Men jag hade nog tagit lätta vikter i början.. och kört 2 repetitioner och sen känt efter nästa dag.

Ska man springa så ska man väl alltid se till att man har en bra och stabil sport-bh. Jag tror man känner väldigt fort om det inte känns skönt. Då får man slå ner på tempot lite, bara.

Nu är det 5 veckor sen operationen - kan sträcka mig ordentligt!

Jag är en groda när jag sover. Egentligen. Jag vill ligga på magen och ha ena armen under huvudkudden och ena benet sträckt och det andra uppdraget. Jag har inte kunnat göra det på dessa veckorna, men i natt märkte jag att jag låg så när jag vaknade till.

Det går framåt med små steg.

Längtar efter att börja träna.. men det känns fortfarande för tidigt att involvera armar och hopp och skutt. Så eftersom jag är ganska lat så tränar jag inte alls just nu, vilket jag INTE rekommenderar, för man blir trött som ett helt ålderdomshem.

RSS 2.0