Mammografiresultat

Ville bara berätta att mammografin visade inga tecken på cancer i mina bröst! Exakt så stod det i brevet jag fick.

Gott Nytt År!
//e

Svar till Stefan: Ärren är röda länge

Du frågar om ärret ska vara rött länge, speciellt på det ena som går att se på bilden. Det är inte rödare än det andra, det är bara bilden som fått lite mer skugga. Man kan räkna med att ärren bleknar efter ett år och sedan blir blekare med tiden.

Eftersom jag gjort operationer innan så vet jag att man inte ska förvänta sig bleka ärr efter endast 7 månader. Därför tar jag det med stor ro!

Betr mammografi innan, så var det inget som sades om det. Det verkar inte vara en regel i alla fall.

God Jul på dig med!
/e


Mammografi

Blev kallad till mammografi eftersom jag har "åldern inne" och genomförde denna snabba röntgen igår. Det gick hur bra som helst. Om det nu är någon som undrar.. Det gjorde inte ont heller.

Svar på röntgen kommer om ca 1 månad.


     


Svar till "undrar" - Varför väntade jag tills jag var över 40 år?

I backspegeln skulle jag gjort den här operationen för länge sen. Det finns ett par anledningar till att det inte blev av:

Jag hade inte rätt vikt för att få göra den i landstinget
Jag fick också rådet att vänta tills jag fött mina barn färdigt (vilket är 15 år sedan)
Jag har inte haft pengar att betala för min operation tidigare samt inte vetat om jag kunde få den betald via landstinget eller inte.

Hur det blir med brösten om man först opererar sig och sedan får barn, vet jag inte. Vet inte heller hur det påverkar amning. Detta kan en kirurg svara på. T ex kan du maila den kliniken jag vände mig till: Citadellkliniken.se

Här kommer även en bild på "före" och "efter" operationen


Lite bilder - snart 7 månader efter bröstförminskningen

Eftersom min mobil varit på en världsomspännande verkstadsinlämning, så har jag inte förrän nu kunnat ta lite bilder med mobilkameran. Kanske inte de bästa ljusförhållandena då det nu är vinter, men det får duga.

Hundöronen är kvar och till sommaren får jag hjälp att rätta till dem om jag vill. Det gör man med lokalbedövning och sen tejpar man ärrsluten så länge man har lust, gärna 4-5 månader. Då blir de så platta som möjligt. Själva ärren är fortfarande röda och jag tror inte det har hänt särskilt mycket sen förra gången jag lade in bilder här. Ärren som börjar från mitten av kroppen är lite tjockare än på övriga ställen. Som ni ser är det ett veck där och kanske ger det med sig, kanske kan man rätta till det, kanske kan jag helt enkelt leva med det! Det är ingen big deal för mig.

Jag tycker att jag har ännu lite mer känsel, även ovanpå ärrvävnaden. Det är positivt ! :)

Svar till Angelica - "de säger: var glad för det du har.."

Hej och tack för att du kommenterat i min blogg!

Jag stannade upp vid orden som dina kompisar sa: Var glad för det du har.. d v s var glad för att du har mega-stora bröst! Sådana kommentarer har jag också ALLTID fått.

Sista veckan innan jag skulle operera mig var vi på en ganska stor fest och jag var så klart så uppspelt att jag var tvungen att berätta "på tisdag ska jag förminska brösten". Både män och kvinnor gick emot mig som om jag sagt att jag skulle lämna bort mina barn till avrättning. Ungefär. De sa även: Du kommer ångra dig bittert!

Vad vet de om det?

Och så fel de hade. Men det visste jag ju redan. Jag blev och blir inte ett dugg påverkad av sådana kommentarer. Jag är så himla glad att jag har gjort den här operationen och kan bara beklaga att jag inte gjorde den tidigare.

Men, men.. bättre sent än aldrig


RSS 2.0