Svar till Lotta: hur var det på operationsdagen och tiden efteråt

Hej,

Ibland skriver jag så mycket och folk hittar inte allt från början i bloggen. Här kommer några länkar som också finns här på bloggen, att läsa om den första tiden efter min bröstförminskning:


April 2009

Maj 2009

Svar till "Bam" (som kommenterat)

Vill bara skriva några rader till dig att jag tycker det var riktigt starkt gjort att stå på dig hos din läkare, trots att du varit så sjuk. Den stoltheten ska du ta med dig resten av ditt liv.

Och så önskar jag dig så klart lycka till med dina nya girls!! :)

kram
e

Svar till J: om att få sig en viktlektion av läkare

Jag kan sätta mina bröst på att ingen läkare inom den privata sektorn läxar upp patienter om deras vikt. Speciellt inte om man bara har ett bmi på 26, som både du och jag har.
Jag kände mig ganska förnedrad av sköterskan på lasarettet, över att få ett nedslående svar när jag väntat så länge och äntligen gått ner 25 kg. Och skäl som att "det läker bättre" och att "resultatet blir bättre" om du minskar till bmi 25 blir svåra att förstå när det inte är riktigt sant.
Landstinget har satt en gräns på bmi 25 för att det räknas inom normalviktig enligt normer som är satta för en hel värld (så är det väl?). Men en person som tränar t ex kan ha ett högt bmi, över 25, och ändå vara "normal".
Det hade varit lättare att bara få höra: detta är bestämt som en gräns och för rättvisans skull går vi efter den och inte efter hur någon ser ut, då vi skulle få klagomål från förtvivlade kvinnor som hade känt sig orättvist behandlade för att just deras kropp inte såg "normal" ut.
Men om jag får tycka något så måste man som läkare även titta på patienten, prata, förstå och informera. Jag tycker inte att jag fick det bemötandet vid mitt besök hos landstinget men jag kan också haft otur. Du fick i alla fall träffa en läkare och han/hon berättade kanske så som jag nyss skrev, att det är den gränsen de satt.
Man får också respektera detta, då alla har sina olika skäl. Det som är lite synd inom offentlig vård kring dessa "ämnen" är kanske att det kunde stå lite mer om det, eller informeras bättre så att man vet reglerna från början. Exempelvis kan en husläkare informera om regler för en bröstförminskning, dit man kanske vänder sig från allra första början..
Detta är bara lite tankar från min sida som jag ventilerade i det här svaret till dig, J. Jag förstår hur du känner det och jag tror du kommer att bli nöjd oavsett om du gör din operation privat eller inte.
Jag önskar dig lycka till med allt!
hälsningar
/e

RSS 2.0